Paine Buna cu Maia Naturala

Paine Buna cu Maia Naturala

Preparam Paine Buna cu Maia Naturala, folosind ca ingrediente faina fara gluten Schar, faina de orez, sare, diverse seminte.

Maiaua naturala, noi o obtinem din faina alba de grau si apa. Dam mare atentie procesului de mai multe zile, de fermentare. Datorita fermentarii lungi, maiaua descompune glutenul din faina, transformandu-l in aminoacizi.
Astfel, aceasta paine, are conținut scazut de gluten.

Painea cu maia este mult mai satioasa, isi pastreaza textura si gustul mai mult timp, nu se usuca atat de repede, ca painea cu drojdie. Are miezul elastic, coaja crocanta si un gust desavarsit.

Nu folosim conservanti, tot procesul de preparare se face manual, din ingrediente naturale.

Putem adauga si diverse seminte, in functie de cerinte.

Odata ce ai mancat paine cu Maia Naturala, vei observa diferenta fata de painea cu drojdie. Painea cu maia are o textura mult mai pufoasa, este mai aromata si isi pastreaza gustul mai mult timp.

Practic, odata ce ai gustat paine cu maia, te vei gandi de doua ori inainte de a alege paine cu drojdie, in locul acesteia.

Fermentii de aluat cu maia conțin bacterii lactice, care la randul lor conțin probiotice și prebiotice. Ambele sunt extrem de bune pentru sanatatea intestinelor. Desi probioticele nu supravietuiesc procesului de coacere, acestea contribuie la proprietatile nutritionale benefice ale painii finite. Cu toate acestea, prebioticele supravietuiesc procesului de coacere si functioneaza efectiv ca un fertilizator pentru bacteriile bune din intestin.

Painea dospita cu maia imbunatateste digestia si, spre deosebire de drojdie, maiaua nu favorizeaza dezvoltarea candidei in organism. Este mult mai nutritiva.

Aluatul cu maia este bogat in doua tipuri de substante favorabile digestiei: fibrele alimentare si prebioticele. Ambele hranesc bacteriile bune din intestin. Prin urmare, consumul regulat de paine din aluat cu maia poate duce la o mai buna sanatate intestinala.

Realizam cu drag, la comanda, paine cu maia si cu diverse seminte in compozitie, in functie de dorinte.

Va asteptam cu drag, la sediul Cofetariei Sweet Mocca, Str. Anatole France nr. 68, din Oradea, sau telefonic la nr. 0744-771503