Ingrediente

Reteta de succes a Cofetariei Sweet Mocca se bazeaza pe ingrediente proaspete si naturale cum ar fi untul, ouale, nuca naturala, care intra in compozitia produselor, precum si pe atat de apreciata ciocolata veritabila folosita la prepararea sortimentelor pe baza de ciocolata.

OUALE de gaina se afla printre cele mai consumate alimente datorita faptului ca au multe vitamine, dar si pentru ca sunt hranitoare. Acestea furnizeaza o cantitate mare de proteine, aminoacizi, vitamina A, acid folic, vitamina B6, fier, calciu, fosfor si potasiu.De ani de zile expertii atrag atentia asupra faptului ca ouale contin o cantitate ridicata de colesterol, dar se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Un studiu recent a descoperit faptul ca ouale au devenit mai sanatoase si ca nivelul colesterolului din oua este mult mai mic decat acum 10 ani. Ouale contin acum si mai multa vitamina D ceea ce ajuta la protejarea oaselor si la prevenirea unor boli ca osteoporoza.

Ouale au devenit mai nutritive pentru ca gainile din ferme nu mai sunt hranite cu furaj facut din oase, care a fost interzis, ci cu un amestec de grau, porumb si proteine. Ouale de acum contin cu 13% mai putin colesterol si cu 65% mai multa vitamina D decat acum un deceniu. Vechimea ouălor se controlează prin introducerea lor într-o soluţie de apă sărată formată din 125g sare şi 1 litru de apă. Ouăle de o zi cad la fund, cele de 2 zile nu ating fundul, cele de 3 zile se menţin cam la jumătatea distanţei dintre fund şi suprafaţă, iar cele de 5 zile şi mai vechi plutesc la suprafaţă. Altă metodă constă în a privi ouăle la razele soarelui sau la un bec aprins. Dacă gălbenuşul este lăsat în jos (nu este într-o poziţie centrală), ouăle sunt vechi.

UNTUL se extrage prin agitarea smântânei sau laptelui proaspăt sau fermentat. Untul conține grăsime care înconjoară minuscule picături de apă, proteine din lapte. Cea mai des întâlnită formă de unt este cea obţinută din lapte de vacă, dar se poate obţine şi din laptele altor mamifere (capră, oaie, bivoliţă etc). Este greu sa iti dai seama, daca un produs este proaspat sau nu, mai ales daca este acoperit de un ambalaj opac, care nu lasa sa se intrevada nimic. Asa ca trebuie sa te folosesti de simturile olfactive pentru a depista alimentele nesanatoase. Daca veti cumpara unt, trebuie sa stiti ca are mirosul si gustul placut, aromat, caracteristic untului proaspat, fara miros si gust strain (medicamente, mucegai, ranced, acru, peste, etc.).

Untul trebuie sa fie de culoare alb-galbui pana la galben-pal, uniform in toata masa, cu luciu specific, fara impuritati sau corpuri straine pe suprafata; in sectiune nu trebuie sa prezinte picaturi vizibile de apa sau goluri de aer. Defectele untului pot fi de gust si de miros – amar, metalic, acru, branzos, ranced, sapunos, mucegai, peste, furaje. Mai poate avea deficiente de structura, consistenta si aspect moale, sfaramicios, lipicios, apos si de culoare – marmorat, alb, colorat intens in galben, rosu, etc. Verificati incadrarea produsului in termenul de valabilitate, untul fiind usor perisabil. Untul ranced da gust dezagreabil produselor, chiar daca folositi substante aromatizante.

NUCILE au fost inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime. Nucile constituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului. Consumarea unui pumn de nuci in fiecare zi va va furniza necesarul de minerale, vitamine si proteine. Nucile sunt disponible in orice magazin sau piata, sub mai multe forme: cu sau fara coaja, sarate, dulci sau macinate. Incercati la fel ca noi, sa cumparati nuci care nu au fost procesate. Cele sanatoase ar trebui sa aiba o culoare maro lucios, sa fie compacte, de marime uniforma si sa se simta grele in mana. Nu trebuie sa aiba crapaturi, mucegai, pete sau miros ranced. Nucile cu coaja pot fi depozitate in locuri intunecoase, uscate, pentru mai multe luni, in timp ce nucile fara coaja trebuiesc pastrate in recipiente vidate si tinute in frigider pentru a nu rancezi.

Tradiţie rafinată, CIOCOLATA belgiană veritabilă, face deliciul adevăraţilor cunoscători. Prin textura fină şi aroma sa puternică, dar rafinată, Belcolade satisface cele mai exigente gusturi şi cerinţe. Fie că preferaţi ciocolata neagră („pură”), fie ciocolata cu lapte sau pe cea albă, vă puteţi alege tipul de ciocolată care să vi se potrivească atât ca aplicaţie, cât şi ca aromă. Vă oferim de asemenea ciocolată organică sau fără zahăr.