Tort etajat de nunta Kalocsai – COD 125 NM

Tortul de nunta kalocsai 05Tort etajat de nunta Kalocsai

Acest tort etajat de nunta Kalocsai este un tort care imbina perfect traditia cu noutatea.

Format din patru etaje, tortul de nunta a fost acoperit in intregime in martipan alb, iar la nivelul fiecarui etaj am realizat cate un sirag rosu cu linii fine.

Acest model traditional Kalocsai este foarte apreciat, drept urmare se foloseste nu doar pe torturile aniversare, dar si pe cele pentru nunta.

Provenit din Ungaria, mai exact din Kalocsa, un oras in care se prepara acei ardei iuti, specifici bucatariei unguresti, modelul traditional Kalocsai este unul complex si foarte minutios lucrat, deoarece fiecare petala, frunzulita, fiecare punct, toate acestea sunt realizate manual cu ajutorul unor mici ustensile.

Ca si timp, aceste elemente prind viata dupa cateva ore, plus timpul necesar de uscare a martipanului, de aceea nu este un model usor de realizat.

Insa tot efortul depus in realizarea lor merita cu desavarsire, rezultatul final fiind unul spectaculos – o traditie pusa in valoare de culorile vii si de complexitatea fiecarei flori, a fiecarei petale si desigur, a nelipsitului ardei iute.

Pentru o nunta traditionala ungureasca este cu siguranta tortul perfect!

Tortul poate fi umplut cu doua creme la alegere dintre: ciocolata, vanilie, lamaie, cafea, nuca sau specialitatile casei (Mocca, Sofia, Eszterhazy).

Pentru blat, puteti alege intre blat cu cacao, blat cu vanilie sau foite crocante de nuca sau mac.